Selecteer een pagina

Malak: “Ik hoop dat iemand die verdrietig is, er blij van wordt.”

In de week voor Wereld Alzheimerdag 2020, mocht Zachte Maatjes haar eerste workshop geven via CombiWel in de Tagerijn in Amsterdam West. 

Negen jonge meisjes maakten unieke en persoonlijke knuffels voor een groep ouderen uit Amsterdam West.
Ze hadden nog nooit een naald vastgehouden, maar leerden snel en waren creatief.

Eerst mochten de kinderen zelf een dier of andere vorm tekenen, zoals een hartje. Dat patroon brachten ze over op stof en vervolgens lekker aan de slag met het versieren van de voorkant. Dat deden ze met textielstift en borduurgaren. Het was eerst nog een heel gepriegel toen de draad steeds uit de naald ging. 
Maar we kregen hulp van dansjuf Gladys Blanker, die ook goed bleek te kunnen borduren.  

Tot slot mochten ze nog een superzachte teddystof kiezen voor de achterkant en de knuffels werden door Zachte Maatjes thuis in elkaar gezet. Het werd een prachtige serie!

Op Wereld Alzheimerdag zelf namen de ouderen de knuffels (corona-proof) in ontvangst. Hopelijk mogen de kinderen een volgende keer zelf aanwezig zijn om de Zachte Maatjes te overhandigen en hun verhaal te vertellen dat erbij hoort. “Ik hoop dat iemand die verdrietig is er blij van wordt,” zei Malak.

Na afloop kregen de kinderen een certificaat en een aantal foto’s van de workshop als aandenken. Want het is natuurlijk stiekem ook best jammer om zo’n mooie knuffel die je gemaakt hebt weg te geven!